Vejledninger

Her finder du relevante vejledninger. 

Skrifter er embeded

Korrekt format og orientering

Enkeltsidet (ikke opslag)

Centreret (ens afstand til kant)

Skrifter, streger og
rammer i ren sort
(ikke registersort)

RGB og Pantone
konverteret til CMYK
(med mindre der skal
bruges pantonefarver)

Billeder i CMYK,
med korrekt profil
i 300 ppi

Korrekt overprint

Skæremærker med
offset på 2,117 mm

3 mm ud over beskæring

Vejledning til trykklar PDF

— Hold musen over hotspots på billedet

PDF’en skal være i CMYK farver. Benyt profilen ISOcoated_v2_eci til opgaver, der skal trykkes på bestrøget papir (fx Silk/Gloss) og profilen PSO_Uncoated_ISO12647_eci til opgaver, der skal trykkes på ubestrøget papir (fx offset). ICC profiler kan downloades fra vores hjemmeside www.dyro.dk. 

Det er vigtigt at der er bruges den korrekte profil, så oplagspapir og profil passer sammen. Dette er nødvendig for at få det bedst mulige trykresultat. 

PDF’en skal være enkeltsidet og ikke i opslag (Spreads). Alle enkeltsider skal være i samme PDF dokument, være centrerede (samme afstand til papirkant på alle sider) og have samme format og orientering.

Brug ikke “Registerfarve“ (Registration Color) til sort tekst fra InDesign, da det resulterer i at den sorte tekst ligger i alle fire farver.

Den samlede farvemætning må ikke overstige 320% på bestrøget papir og 260% på ubestrøget papir.

PDF’en skal have skæremærker (Crop marks), med standard ”Offset” (2,117 mm) fra InDesign. 

Dokumentet må ikke indeholde RGB. Hvis der ikke skal bruges pantonefarver i tryksagen, skal pantonefarver også være konverteret til CMYK. PDF’en skal have 3 mm udover beskæring på alle sider for at undgå hvide kanter ved færdiggørelse/beskæring.

Skrifter skal være vedhæftede (embedded) i PDF’en og overprint skal være korrekt indstillet.

Billeder skal ligge i en opløsning på 300 ppi i 100% størrelse (ved en opløsning på under 200 ppi begynder den manglende kvalitet at blive synlig).

Logisk overskrift til alle kolonner

Samme skrift og størrelse i der skal bruges i opgaven hele datafilen.
Ingen felter hvor der udelukkende er brugt store eller små bogstaver

Sorteret efter
postnummer

Kun det antal kolonner der skal bruges i opgaven

Udenlandske adresser til sidst,
eller i en datafil for sig selv

Undgå så vidt
muligt tomme felter

Vejledning til variable
data til flet

— Hold musen over hotspots på billedet

Har du breve eller konvolutter, der skal sendes til forskellige adresser, så kan vi sagtens hjælpe med det.

Vi kalder det ”Variable data til flet” og for at sikre dig et tilfredsstillende og fejlfrit resultat, har vi brug for, at du sender os en fil i Excel-format (.xls), der overholder følgende krav:

Kolonner
Den første række i hver kolonne skal være en overskrift, der tydeligt angiver, hvilke data kolonnen indeholder (f.eks. fornavn, efternavn, adresse, postnr. osv.)

Datafilen skal kun indeholde det antal kolonner, der skal bruges i brevfletningen. Hvis filen indeholder kolonner, der ikke skal bruges i den aktuelle opgave, så slet disse kolonner, inden du sender filen til os.

Undgå blanke felter, da det kan give blanke linjer på printet.

Ensret alle data
Benyt samme skrift, skriftstørrelse osv. gennem hele filen og undgå, at noget står udelukkende med store eller små bogstaver. Det vil nemlig blive overført direkte til printet.

Sorter efter postnummer
Sorter filen efter postnummer, inden du sender den til os – det er et krav fra PostNord i forbindelse med sortering. Har du udenlandske adresser i filen, så placer dem nederst i filen eller i en fil for sig selv.

Placering og størrelse
Fortæl os gerne, hvor du ønsker teksten placeret, og hvilken skrifttype/størrelse vi skal bruge. Send gerne en tegning eller dummy pr. mail eller post.

Vær konkret med evt. konvolut-ønske
Hvis opgaven efterfølgende skal sendes i en konvolut med rude, vil vi gerne vide hvilken, så vi sikrer os, at brevfletningen passer i ruden. Er du i tvivl, så kontakt os.