Kvalitet, miljø & certificeringer

For Dystan & Rosenberg betyder miljø og bæredygtighed uendelig meget. Vi er konstant på udkig efter nye bæredygtige løsninger, og vi søger, sammen med vores kunder, de bedste valg, hvor der tages mest muligt hensyn til miljøet. For at understøtte dette arbejde, har vi en lang række miljø- og kvalitetssikringsmærker, som er listet her. 

Svanemærket

Svanemærket stiller miljøkrav i verdensklasse.

Svanemærket stiller de mest relevante og veldokumenterede miljøkrav. Det gælder miljøkrav til både trykkeri og tryksag. Kravene bliver jævnligt skærpet og sætter også fokus på genanvendelse af ressourcer.

Svanemærket er det officielle miljømærke i hele Norden, der stiller miljøkrav i verdensklasse.  At det er officielt betyder, at det har myndighedernes opbakning.

FSC Mærket

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer.

Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Trykt i Danmark

“Trykt i Danmark” mærket er din garanti for dansk kvalitet og ansvarlighed.

Med mærket kan du være sikker på, at tryksagen er produceret på et dansk trykkeri, der er medlem af GRAKOM Arbejdsgivere. Trykkerier, der er medlem af GRAKOM Arbejdsgivere, har tegnet overenskomst med HK/Privat og eventuelt 3F. Trykkeriet respekterer den danske model på arbejdsmarkedet, betaler dansk overenskomstmæssig løn og tilbyder ordentlige danske arbejdsvilkår. Trykkeriet lever samtidig op til de høje danske standarder, der gælder inden for arbejdsmiljø.

ISO 14001

Den internationale standard for miljøledelse ISO 14001 blev lanceret i 1996 og er senest blevet revideret i 2015. Standarden er den dominerende miljøledelsesstandard i verden.

Et miljøledelsessystem efter ISO 14001 har udgangspunkt i virksomheden, dens processer og aktiviteter og fordeler her ansvar og kompetence samt beskriver miljøopgaver i hverdagen.

 

ISO 9001

ISO 9001 er et kvalitetsledelsessystem, der er anerkendt i hele verden og som for mange, er synonym med kvalitet og effektiv styring samt en struktureret kundedialog.

Ledelsessystemet går hånd i hånd med andre ISO systemer, som virksomheden måske allerede i forvejen benytter.

ISO 9001 for kvalitetsledelse, giver virksomheden klare definitioner af processer, værdier, løbende overvågning og evaluering, således har virksomheden et anerkendt og grundlæggende styringsværktøj.

ClimateCalc

Skal din tryksag klimakompenseres? Med klimaværktøjet ClimateCalc kan vi tilvejebringe eksakt information om det individuelle grafiske produkts klimabelastning set i et livscyklusperspektiv. Med den information kan vi foretage en prioriteret indsats med henblik på at minimere klimabelastningen før en eventuel neutralisering eller kompensation.